Tips en Huisregels van Mom Moves

Wat je kunt hangt af van wat je lichaam gewend is, als je voordat je zwanger was erg sportief was, dan zul je merken dat je veel kunt. Was je voor je zwangerschap niet zo sportief, dan kun je de lat beter wat lager leggen, maar ook dan kun je zeker aan de slag bij Mom Moves. Onthoud wel altijd: je zwangerschap is geen tijd om grenzen te verleggen.

Ben je bevallen en ga je weer aan de slag, dan kun je langzaam beginnen met het verleggen van grenzen. Als je zeker weet dat je rechte buikspieren gesloten zijn (dit kun je laten controleren door je verloskundige), dan kun je deze zelfs weer gaan trainen.

Er worden per training altijd verschillende opties aangegeven voor oefeningen: wel of niet zwanger, intensief of minder intensief.

Je kunt tot 30 minuten van te voren een training reserveren. Heb je gereserveerd en ben je onverhoopt toch verhinderd, dan kun je tot 24 uur voordat de training aanvangt jouw reservering nog verwijderen zonder dat het jouw kredietsaldo beïnvloedt. Dit gaat ook via het reserveringssysteem. Als er geen reserveringen zijn voor een training kan het incidenteel gebeuren dat een training 24 uur van te voren geannuleerd wordt. Het systeem zal dan geen mogelijkheid meer bieden om te reserveren. Het is toegestaan om eenmalig je lessenkaart stop te zetten bijvoorbeeld voor de bevalling of een blessure. Je moet hiervoor zelf een mailtje sturen naar info@mommoves.nl waarin je aangeeft dat je de lessenkaart stopzet. Op het moment dat je de lessenkaart weer wilt activeren stuur je weer een mailtje en worden je kredietpunten weer in het systeem gezet waarna je weer trainingen kunt reserveren.

Aandachtspunten tijdens voorbereiding

Aandachtspunten tijdens zwangerschap

Aandachtspunten na de bevalling

Bron: Coulson, M. & Bolitho S. (2012) Pregnancy and Fitness London: Bloomsburry Publishing

Wanneer moet je direct stoppen met sporten?

Stop onmiddellijk met sporten en zoek contact met een arts/verloskundige wanneer zich de volgende signalen voordoen:

Je mag pas na overleg met een arts trainen in de zwangerschap bij:

Scroll naar boven