Eerste Hulp aan Kinderen

Wat moet ik doen?

Eerste Hulp aan Kinderen

Een kind dat van de trap valt of zich verslikt. Een ongeluk is zo gebeurd. Weet jij precies wat je dan moet doen? Tijdens deze cursus leer je adequaat te handelen bij de meest voorkomende kinderongevallen in en om het huis.

Na de cursus weet je wat je moet doen in onder andere de volgende situaties

Er komen nog veel meer onderwerpen aan bod zoals hersenschudding, behandelen van diverse wonden, botbreuken, blaren, bloedneus, electriciteit, vergiftiging, uitdroging en kneuzingen. Daarnaast kunnen alle vragen uit de groep beantwoord worden.

Een gedeelte van de cursus wordt besteed aan reanimatie (+ AED) en verstikking/verslikking. Na uitleg volgt een praktijkgedeelte waarbij er geoefend wordt op baby- en kinderpoppen. Er wordt zowel aandacht geschonken aan baby’s als aan kinderen (leeftijd indicatie 0 tot ± 8 jaar). Als er meer behoefte aan een bepaald onderwerp is of/en binnen een bepaalde leeftijdscategorie dan wordt daar uiteraard op ingespeeld en de nadruk op gelegd. 

Praktische informatie

Voor wie?
Ouders, verzorgers, begeleiders, opa’s en oma’s, oppas: iedereen die te maken heeft met kinderen in de leeftijd van 0-8 jaar. 

Duur
2 bijeenkomsten van 3 uur. De cursus is zonder kinderen.

Data
Data 2021 volgen nog. 19.00-22.00 uur.
Cursus op locatie is ook mogelijk. Of heb je zelf een groepje en wil je een cursus op een andere datum organiseren dan kan dat ook. 

Kosten
De kosten bedragen € 145,00 p.p. incl. certificaat. 
Restitutie op cursusgeld is helaas niet mogelijk.
Er zijn zorgverzekeraars die de cursus Eerste Hulp aan Kinderen in de aanvullende verzekering (gedeeltelijk) vergoeden. In je polisvoorwaarden kun je zien of je recht hebt op deze vergoeding. Neem bij twijfel contact op met je zorgverzekeraar.

Locatie Utrecht
De cursus vindt plaats in Buurthuis De Speler (Thorbeckelaan 18c, naast Wesley Sneijder Sportpark) of in Buurthuis De Beatrix (Pr. Beatrixlaan) gevestigd in ’t Vorstelijk Complex, een mooi jaren ’30 schoolgebouw. De ingang van het Buurthuis bevindt zich aan een het ‘schoolplein’ aan de zijkant van het complex (gratis parkeergelegenheid in de woonwijk).

Inschrijven
Ben je al lid? Ga dan via inloggen naar het rooster, ga naar de datum van de cursus en reserveer de cursus. Als het goed is volgt de betaling direct via Ideal. Nog geen lid? Maak een account aan (via de button aanmelden rechtsboven of klik op de button reserveer jouw plek). Na jouw registratie ga je naar het rooster, naar de datum van de cursus en reserveer de cursus. Als het goed is volgt de betaling direct via Ideal.

Mocht het op deze manier niet lukken stuur dan een mailtje naar info@mommoves.nl

Na inschrijving en betaling  ontvang je van ons een bevestiging met verdere informatie.

CURSUS EERSTE HULP AAN KINDEREN

145
  • RESERVEER EEN PLEK
  • Woensdagavond 19.00-22.00 uur.
Scroll naar top