Eerste Hulp aan Kinderen

Wat moet ik doen?

Eerste Hulp aan Kinderen

Een kind dat van de trap valt of zich verslikt. Een ongeluk is zo gebeurd. Weet jij precies wat je dan moet doen? Tijdens deze cursus leer je adequaat te handelen bij de meest voorkomende kinderongevallen in en om het huis.

Na de cursus weet je wat je moet doen in onder andere de volgende situaties

Er komen nog veel meer onderwerpen aan bod zoals hersenschudding, behandelen van diverse wonden, botbreuken, blaren, bloedneus, electriciteit, vergiftiging, uitdroging en kneuzingen. Daarnaast kunnen alle vragen uit de groep beantwoord worden.

Een gedeelte van de cursus wordt besteed aan reanimatie (+ AED) en verstikking/verslikking. Na uitleg volgt een praktijkgedeelte waarbij er geoefend wordt op baby- en kinderpoppen. Er wordt zowel aandacht geschonken aan baby’s als aan kinderen (leeftijd indicatie 0 tot ± 8 jaar). Als er meer behoefte aan een bepaald onderwerp is of/en binnen een bepaalde leeftijdscategorie dan wordt daar uiteraard op ingespeeld en de nadruk op gelegd. 

Praktische informatie

Voor wie?
Ouders, verzorgers, begeleiders, opa’s en oma’s, oppas: iedereen die te maken heeft met kinderen in de leeftijd van 0-8 jaar. 

Duur
2 bijeenkomsten van 3 uur. De cursus is zonder kinderen.

Data
Nader te bepalen.   
Cursus op locatie is ook mogelijk. Of heb je zelf een groepje en wil je een cursus op een andere datum organiseren dan kan dat ook. 

Kosten
De kosten bedragen € 149,00 p.p. incl. certificaat. 
Restitutie op cursusgeld is helaas niet mogelijk.
Er zijn zorgverzekeraars die de cursus Eerste Hulp aan Kinderen in de aanvullende verzekering (gedeeltelijk) vergoeden. In je polisvoorwaarden kun je zien of je recht hebt op deze vergoeding. Neem bij twijfel contact op met je zorgverzekeraar.

Locatie Utrecht
De cursus vindt plaats in Buurthuis De Speler (Thorbeckelaan 18c, naast Wesley Sneijder Sportpark) of in Buurthuis De Beatrix (Pr. Beatrixlaan) gevestigd in ’t Vorstelijk Complex, een mooi jaren ’30 schoolgebouw. De ingang van het Buurthuis bevindt zich aan een het ‘schoolplein’ aan de zijkant van het complex (gratis parkeergelegenheid in de woonwijk).

Inschrijven
Ben je al lid? Ga dan via inloggen naar het rooster, ga naar de datum van de cursus en reserveer de cursus. Als het goed is volgt de betaling direct via Ideal. Nog geen lid? Maak een account aan (via de button aanmelden rechtsboven of klik op de button reserveer jouw plek). Na jouw registratie ga je naar het rooster, naar de datum van de cursus en reserveer de cursus. Als het goed is volgt de betaling direct via Ideal.

Mocht het op deze manier niet lukken stuur dan een mailtje naar info@mommoves.nl

Na inschrijving en betaling  ontvang je van ons een bevestiging met verdere informati

CURSUS EERSTE HULP AAN KINDEREN

149
  • RESERVEER EEN PLEK
  •  

Wat mom's zeggen

Mijn vriend en ik hebben samen de cursus Kinder-EHBO gedaan, een fijn idee om te weten wat we kunnen doen als er iets met ons zoontje gebeurt.

Toen ik in de 20e week van mijn zwangerschap merkte dat hardlopen echt niet meer ging (elke 3 minuten de bosjes in rennen om te plassen was geen optie), ben ik begonnen met een proefles bij Mom Moves. Ik was meteen enthousiast! Het is niet alleen fijn om zeker te weten dat je de juiste oefeningen doet, maar ook het contact met de andere (aanstaande) moeders is gezellig en motiverend. Met een aantal meiden heb ik nog steeds contact. Nu we allemaal bevallen zijn, hebben we veel aan elkaars verhalen en tips!

Ook de extra cursussen die Wendy aanbiedt zijn handig. Zo hebben mijn vriend en ik samen de cursus Kinder-EHBO gedaan, een fijn idee om te weten wat we kunnen doen als er iets met ons zoontje gebeurt. De cursus babymassage was vooral heel leuk om samen met mijn zoontje te kunnen doen.

Ik ben blij dat ik fit de bevalling in ging en dat ik ook na de bevalling snel weer aan mijn conditie kon gaan werken. Mijn zoontje is nu 5 maanden en ik sport nog steeds met veel plezier bij Mom Moves, de persoonlijke aandacht van de trainsters is heel fijn. Een echte aanrader voor iedere aanstaande moeder in Utrecht!

review marleen

Marleen

Heeft met aantal meiden nog steeds contact

Scroll naar boven