Bevalcursus Bevalt Goed!

Informatieve zwangerschapscursus zodat jij goed voorbereid en met vertrouwen je bevalling tegemoet gaat!

Zwangerschapcursus Bevalt Goed!

Wil je je graag goed voorbereiden op jouw bevalling? Vind je het best een beetje spannend wat je allemaal te wachten staat? Of lijkt het je juist heel gezellig om andere zwangere vrouwen te ontmoeten in de aanloop naar de bevalling? Dan is de korte cursus Bevalt Goed! een aanrader voor jou. In deze cursus staat het leren vertrouwen op jouw lichaam centraal, met als doel een zo natuurlijk verloop van de bevalling. Tijdens de informatieve cursusavonden bereid je je voor op de geboorte van je kindje en op het moederschap. Er is voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en al jouw vragen. Daarnaast ontmoet je uiteraard ook andere zwangeren waarmee je ervaringen kunt uitwisselen. Ben je al een keer eerder bevallen dan is dit ook een mooie gelegenheid om alles weer op te frissen en stil te staan bij je zwangerschap. Deze zwangerschapscursus wordt in Utrecht aangeboden in de omgeving Ondiep/Zuilen.

Waarom is een cursus nodig?

Je kunt natuurlijk ontzettend veel theoretische informatie vinden online. Ook hoor je van de verloskundige of CP groepje veel belangrijke dingen. In de cursus staan we toch weer bij andere zaken stil en wordt er vooral veel geoefend. Je leert hoe je invloed kunt uitoefenen op het verloop van jouw bevalling. Denk dan aan ademhaling, ontspanning of beweging. Een cursus helpt jou meer te vertrouwen op jouw lichaam en de mogelijkheden die er zijn. 
Bij de partneravond leert jouw partner dat de rol van de partner echt van belang is. Het is ook vaak fijn voor een partner om te weten hoe hij/zij kan helpen en kan ondersteunen bij de verschillende fases die er zijn. Maar ook wat is nodig in de kraamperiode, en hoe optimaliseer je je herstel na de bevalling? 
Kortom genoeg te doen in de cursus, met de nadruk op doen!  

Wat je leert met deze zwangerschapscursus

Praktische informatie

Voor wie?
Dames ca. 26-34 weken zwangerschap (1 bijeenkomst zonder partner + partnerworkshop)

Het is aan te raden de cursus op z’n laatst voor week 36-38 afgerond te hebben zodat jullie in alle rust de bevalling tegemoet kunnen gaan.

Duur
2 bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur (1 bijeenkomst zonder partner + partnerworkshop)

Cursusdata
Woensdag 29 mei & 5 juni  van 19.15-21.45 uur (1 bijeenkomst zonder partner + partnerworkshop).

Woensdag medio september van 19.15-21.45 uur (1 bijeenkomst zonder partner + partnerworkshop).

Zit er geen geschikte datum voor je bij? Kijk dan naar het cursusaanbod van onze andere cursus Hypnobirthing Bewuste Geboorte

Kosten
De cursusprijs voor 2 bijeenkomsten – dus incl partnerworkshop – bedraagt totaal € 199,00 incl btw. 

Ook is het mogelijk (indien er plek is) om alleen de partnerworkshop te volgen. De partnerworkshop los kost € 110,00 per stel. Je kunt hierover informatie inwinnen door te mailen naar info@mommoves.nl. 

Inhalen of restitutie op cursusgeld is helaas niet mogelijk. Ook helaas niet als er onvoorziene omstandigheden zijn of wanneer je voortijdig bevalt en niet kunt deelnemen aan de cursus. We hebben echt een plek voor jou gereserveerd.

Vergoeding verzekeraar
Cursussen ter voorbereiding van de bevalling kunnen worden vergoed door verzekeraars als je aanvullend verzekerd bent. Wil je zeker weten of jouw verzekeraar de cursus vergoedt? Informeer dan heel goed bij jouw verzekeraar of de cursus van Mom Moves wel aan de voorwaarden voldoet die jouw verzekeraar stelt. Dit is namelijk niet altijd het geval.

Partnerworkshop
Is onderdeel van de cursus maar is ook als losse workshop te volgen. Tijdens deze partnerles bereid je je samen voor op de bevalling. Je kan deelnemen met je partner of iemand anders die jou tijdens de bevalling zal ondersteunen. In de les komt aan bod hoe je kunt omgaan met verschillende soorten weeën en we nemen bevallingshoudingen door. Verder oefenen we yogahoudingen voor ontspanning, kracht en overgave. Ook oefenen we veilige ademhalingen en massages. Er wordt uitgelegd hoe je partner jou het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling. 

Inschrijven
Ben je al lid en heb je al een account dan kun je via de Mom Moves App naar het lesrooster om de cursus te reserveren en te betalen. Nieuw bij Mom Moves? Maak dan een account aan op de website (via aanmelden) zodat we jouw gegevens hebben (uitgerekende datum, bijzonderheden, gegevens voor op de factuur). Je kunt dan het beste via de Mom Moves App naar het lesrooster om de keuze van jouw cursus te selecteren en te betalen. Wil je alleen de partnerworkshop boeken of heb je andere vragen stuur dan een mailtje naar info@mommoves.nl
zodat we de mogelijkheden kunnen bekijken. 

Locatie
Binnenruimte in Buurthuis De Speler (Ondiep, naast Wesley Sneijder Sportpark) of Buurthuis De Beatrix (Vorstelijk Complex) aan de Pr. Beatrixlaan.

BEVALT GOED!

199
  • CURSUS BEVALT GOED!
  • Maak account aan en reserveer in het lesrooster bij de startdatum de cursus van jouw keuze.
Scroll naar boven