Zwangerschapsyoga

Indoorles die yoga & zwangerschap combineert

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga houdt je soepel tijdens je zwangerschap. Een zwangerschap en een bevalling vergt best veel van jouw lichaam en mind. Dus slim om daarbij wat extra support te gebruiken. Tijdens de zwangerschapsyogalessen doe je verschillende oefeningen voor kracht en oefen je technieken die kunnen helpen bij het verbeteren van de houding en  het versterken van het bekken. Ook komen er regelmatig ademhalingstechnieken voorbij die jou helpen om te ontspannen. Een heerlijke yoga les die zo is aangepast dat je alles tijdens je zwangerschap kunt meedoen. 

Mentale Fitheid

Verder wordt er in de les veel aandacht besteed aan jouw mentale fitheid. Er ligt veel nadruk op ontspanning. En dat is in deze hectische tijd voor veel aanstaande moeders best nog wel een uitdaging. maar is ook iets wat je gaat helpen bij je zwangerschap en de bevalling. Deze zwangerschapsyogales is echt een moment voor jezelf waar je in alle rust stil kunt staan bij jouw zwangerschap. 

Veranderend lichaam

Een prettige yogales die je tijdens je gehele zwangerschap kunt volgen. De les is afgestemd op zwangeren en dat is terug te zien omdat oefeningen zijn aangepast naar de veranderende buik en er wordt meer gewerkt met specifieke rustmomenten. De houdingen en poses houden rekening met jouw veranderende lichaam en er worden diverse opties geboden. Ademhaling komt tijdens de lessen ook regelmatig voorbij. Een les waarin je leert goed te luisteren naar je lichaam en verschillende ademhalingsoefeningen toe te passen, leer je je volledig te ontspannen en rust te vinden. Zo ben je niet alleen lichamelijk goed voorbereid op de bevalling, maar zit je ook tijdens je zwangerschap lekker in je vel!

Aandacht voor je veranderende lichaam en je kindje staan voorop tijdens de lessen. Je leert vertrouwen te hebben in je eigen kracht.  Onderwerpen die aan bod kunnen komen tijdens de les of verwerkt zijn in oefeningen zijn onder andere:

Probeer zwangerschapsyoga uit!

Ervaar zelf of de les goed bij je past. Je kunt vanaf 14 weken zwangerschap instromen en meedoen tot vlak voor de geboorte. De les is op sokken of blote voeten. Je hoeft alleen een handdoek en een warm vest mee te nemen. Waardevolle spullen mag je meenemen de ruimte in. Kijk op het lesrooster wanneer en waar deze les wordt aangeboden en reserveer de les in de agenda. Een zwangerschapsyogales duurt 1 uur.

Post Pila-Yoga

Als je bevallen bent kun je het sporten weer goed opbouwen met deze intensieve indoor les. Het is een combinatie van yoga en pilates waarbij je kracht oefent en spierversterkende oefeningen doet. Vooral het sterker maken van jouw core staat centraal. Ook als je al langer moeder bent kun je deze actieve les heel goed volgen. 

Je kunt na de bevalling ook altijd eerst weer een paar lessen zwangerschapsyoga of Belly Balance meedoen en daarna vanaf een week of 12-16 na de bevalling doorstromen naar de Post-Pila Yoga. Bij klachten (bekken of diastase=rechte buikspieren nog niet helemaal gesloten of litteken na keizersnede) na de bevalling kun je het beste met Mom Moves overleggen welke les op welk moment het beste bij je past.

Wat mom's zeggen

Vanaf 17 weken zwangerschap ben ik begonnen met zwangerschapsyoga bij Mom Moves. Elke zondagochtend is dit een heerlijk begin van de dag, met een goede balans tussen inspanning en ontspanning. De lessen van Lisanne, waarbij extra aandacht wordt besteed aan zwangerschapskwaaltjes zoals bekkenklachten, helpen mij om goed in mijn vel te zitten tijdens de zwangerschap.
renske verweij review

Renske

Zit door yoga lekker in haar vel.

Scroll naar boven