Power (Zwangerschaps) Pilates

Met jouw powerhouse zorg je voor meer kracht en balans

Train jouw powerhouse

Een les waarin je naast grote spiergroepen ook de dieper liggende spieren traint. Een oefenmethode waarin houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op je (veranderende) centraal staan. Een effectieve workout die spiergroepen versterkt en waarbij ook juist gestretcht wordt om een zo sterk en soepel mogelijk lichaam te krijgen. Bij elke pilatesoefening zorg je ervoor dat je diepe buikspieren, rug en bekkenbodem aangespannen zijn. Elke beweging die je maakt, begint bij jouw powerhouse (bekkenbodemgebied), de kern van je lichaam. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans. Er worden voornamelijk oefeningen gedaan op een matje. De pilates oefeningen zijn aangepast zodat je alles kunt meedoen tijdens je zwangerschap. In deze les maken we soms gebruik van diverse materialen zoals elastieken, gewichtjes, ballen en matjes. Als je al bevallen bent krijg je aanvullende oefeningen zodat je jouw core extra kan trainen. 

In deze les ervaar je een prettige combinatie van inspanning en ontspanning.  Naast het fysieke gedeelte is er ook ruimte voor ontspanning zodat je even tot rust kunt komen en helemaal lekker met jezelf en jouw zwangerschap bezig bent. In deze les werk je niet zozeer aan conditie. 

Voordelen van Pilates: voorkom blessures

Je doet makkelijk te volgen en verantwoorde vloeiende bewegingen waarmee je jouw lichaam sterker maakt. Met gecontroleerde krachtige bewegingen train je benen, billen, schuine buikspieren, schouders en armen. Daarnaast bevorder je jouw flexibiliteit en souplesse door middel van diverse stretches. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en dragen bij aan een goede houding zodat het in de toekomst hopelijk een hoop blessures en klachten kan voorkomen. Als je eenmaal weet hoe je je lichaam goed kunt inzetten om bepaalde bewegingen en oefeningen te doen heb je hier de rest van je leven profijt van. 

Wil je liever een rustige pilates les dan kun je kiezen voor de PilaStretch. In deze les worden oefeningen worden steeds afgewisseld met stretches.

Na de Pilates les ben je

Probeer Pilates uit!

Dus ben je zwanger, wil je een prettige indoorles met gelijkgestemden en woon je in Utrecht? Geef je dan op voor een proefles en ervaar hoe sterk en soepel je van Pilates wordt. De les is op sokken of blote voeten. Je hoeft alleen een handdoek, een warm vest en water mee te nemen. Waardevolle spullen mag je meenemen de ruimte in. Een ding is zeker: na de les voel jij je sterker en ben je veel bewuster van de kracht van jouw lichaam.

Aan deze les doen zwangere vrouwen mee en pas bevallen moeders (gemengde groep). Ongeveer 6 weken (keizersnede ca. 9 weken) na de bevalling kun je weer meedoen aan deze les. Ook als je al langer moeder bent, kun je deze les gewoon blijven volgen. Kijk bij leslocaties wanneer en waar deze les wordt aangeboden en reserveer de les in de agenda.

Wat mom's zeggen

Pilates vond ik fijn om te doen, omdat ik zo ook meer zicht kreeg op de werking van mijn bekkenbodemspieren en ik mijn overige spieren ook bleef trainen.

Ik ben in september 2020 gestart met het volgen van lessen bij Mom Moves. Toen was ik rond de 12 weken zwanger. Ik heb met name de trainingen in het Julianapark gevolgd en de Power zwangerschaps pilates lessen. Voordat ik zwanger werd sportte ik best fanatiek in de sportschool, zo’n 2 a 3 keer per week. Wat ik fijn vond aan de trainingen in het park, was dat ik het intensieve sporten voor mijn gevoel gewoon kon voortzetten, maar dan met goede begeleiding gericht op zwangere vrouwen. Pilates vond ik fijn om te doen, omdat ik zo ook meer zicht kreeg op de werking van mijn bekkenbodemspieren en ik mijn overige spieren ook bleef trainen. Wat mij daarnaast aanspreekt aan de lessen bij Mom Moves is de persoonlijke begeleiding van Wendy. Ondanks dat er veel vrouwen bij Mom Moves sporten heeft ze iedereen goed in beeld en geeft ze regelmatig persoonlijke adviezen. Ook vond ik het leuk om steeds dezelfde gezichten tegen te komen, dat schept toch een band!
Ik zou Mom Moves aan elke zwangere vrouw aanraden. Ik bent tot het einde van mijn zwangerschap actief gebleven en ik denk dat dit zeker heeft meegeholpen aan een voorspoedig verlopen zwangerschap.

vera meesters

Vera

Volgt naast bootcamp ook pilates lessen.

Scroll naar boven