Workshop Babygebaren

Communiceren met je kind als praten nog niet lukt

Leer gebaren met kinderen van 0-4 jaar!

Babygebaren is het ondersteunen van de gesproken taal met gebaren. Hoewel een baby gemiddeld pas rond de 18 maanden begint met praten is hij al veel eerder fysiek in staat om te communiceren. Het praten, het bewegen van je mond, is onderdeel van de fijne motoriek. Het maken van bewegingen met je vingers, handen en armen valt onder de grove motoriek. De grove motoriek is bij een baby eerder ontwikkeld. Hierdoor kan hij eerder met zijn handen duidelijk maken wat hij wil, dan met zijn mond.

Tussen de 6 en 9 maanden zijn de hersenfuncties voldoende ontwikkeld zodat het kind de omgeving om zich heen kan opnemen en observeren. Denk bijvoorbeeld aan een vliegtuig in de lucht of een eendje dat in de vijver zwemt. Een kind wil graag met je delen wat hij ziet of nodig heeft maar kan dat nog niet vertellen. Door het gebruiken van babygebaren kan hij echter wel met jou communiceren.

De workshop babygebaren is een leuke, snelle en makkelijke 1e kennismaking met het gebruik van babygebaren.

Voordelen babygebaren

In principe wordt de methode babygebaren gebruikt bij horende kinderen en horende ouders. In deze workshop leer je wel 35-45 gebaren én krijg je uitleg over wat babygebaren is en hoe je de gebaren moet gebruiken.

Praktische informatie

Voor wie?
Ouders, verzorgers, begeleiders: iedereen die meer wil leren over gebaren met kinderen van 0-4 jaar. Of je de gebaren nu thuis of op je werk wilt gaan gebruiken, dat maakt voor deze workshop niet uit.

Duur
1 bijeenkomst van ruim 1 uur en 3 kwartier. De workshop is zonder kinderen.

Data
wo okt/nov 2024 19.30 tot 21.15 uur.
Workshop op locatie is ook mogelijk. Of heb je zelf een groepje en wil je een workshop op een andere datum organiseren dan kan dat ook. 

Kosten
De kosten bedragen € 39,50 p.p. incl. Notitieboekje en Mijn eerste gebarenboekje.
Restitutie op cursusgeld is helaas niet mogelijk.

Locatie Utrecht
De workshop vindt plaats in Buurthuis De Speler (Thorbeckelaan 18c, naast Wesley Sneijder Sportpark) of in Buurthuis De Beatrix (Pr. Beatrixlaan) gevestigd in ’t Vorstelijk Complex, een mooi jaren ’30 schoolgebouw. De ingang van het Buurthuis bevindt zich aan een het ‘schoolplein’ aan de zijkant van het complex (gratis parkeergelegenheid in de woonwijk).

Inschrijven
Maak een account aan bij Mom Moves (via aanmelden button), kies bij registratie voor alleen account aanmaken zodat we jouw gegevens hebben. Als je lid bent of aangemeld bent kun je naar het lesrooster gaan waar je de cursus reserveert door naar de betreffende datum te gaan. Mocht het niet lukken of onduidelijk zijn stuur ons een mailtje waarin je aangeeft dat je interesse hebt voor de eerstvolgende cursus. Na inschrijving en betaling (kan direct via Ideal) ontvang je van ons een bevestiging met alle verdere informatie.

Mom Moves is partner van Baby- en kindergebaar

Wat mom's zeggen

Wat ik ook erg leuk vond was de workshop babygebaren. Hierdoor kun je al snel met je kindje communiceren.

In mijn eerste zwangerschap wist ik niet goed wat ik wel en wat ik niet mocht doen qua sporten. Mom moves was hierop een mooi antwoord en het is nog gezellig ook! Ik vind het erg leuk dat je ook na je zwangerschap kunt blijven sporten. Charlotte en Wendy zorgen dat de lessen creatief en uitdagend zijn. Elke les is anders. De back on track lessen zijn goede bootcamps die je ook lang na je bevalling nog kunt doen. Wendy en Charlotte weten hoe ze kunnen zorgen dat je een goede work-out hebt gehad. Daarnaast is het ook erg gezellig.
Wat ik ook erg leuk vond was de workshop babygebaren. Hierdoor kun je al snel met je kindje communiceren.

Inmiddels ben ik zwanger van mijn tweede kindje. Over een paar maanden verhuizen we uit Utrecht. Ik vind het erg jammer dat ik dan moet stoppen met het volgen van de lessen. Ik kan de lessen bij Mom Moves aan alle (aanstaande) moeders aanbevelen.

review lenneke

Lenneke

Verhuist binnenkort en gaat Mom Moves missen

Scroll naar boven