Een bewuste geboorte

Bevallen met hypnobirthing

Hypnobirthing

Is bevallen met Hypnose, beter bekend als hypnobirthing zweverig? Nee! Deze cursus is ook heel geschikt wanneer je graag met beide benen op de grond staat! De cursus is praktisch, je krijgt goede uitleg over hoe het lichaam werkt en wat je juist wel moet doen tijdens de bevalling en wat je beter kunt laten. Je leert ontspanningstechnieken waardoor de ontsluiting sneller vordert en waardoor je meer pijnstillende hormonen aanmaakt. De ontspanningstechnieken zorgen ervoor dat je niet in paniek raakt, maar juist vertrouwen hebt. De partner speelt hierin een belangrijke rol. Want samen gaan jullie ontdekken welke techniek het beste voor jullie werkt om tijdens de bevalling direct tot een diepe ontspanning te komen. 

Opzet cursus

Deze cursus wordt zowel als 1 daagse cursus aangeboden maar ook als cursus bestaande uit 2 avondbijeenkomsten. Kijk onder het kopje praktische  info wanneer de cursussen gepland staan. 

In het eerste gedeelte gaan jullie aan de slag met ontspanningsoefeningen en eventuele zorgen of angsten die bestaan rondom de zwangerschap of bevalling. Je leert vanuit de hypnobirthing hoe je kunt werken met een positieve mindset en hoe je positieve affirmaties kunt inzetten. 
Ook wordt behandeld hoe het lichaam werkt en welke veranderingen er optreden. Wat kun je doen aan pijnbestrijding en hoe kun je je ademhaling oefenen zodat je dit optimaal kunt gebruiken.  
Het laatste gedeelte bestaat uit heel veel (vooral samen) doen! Wat doe je op welk moment, je oefent met drukpunten, houdingen, massages, en gebruik van ondersteunend materiaal zoals een doek of bal.   

In deze cursus leer je (meer) over:

Rol van de partner

Waarom samen met je partner een cursus volgen? Wat kan jouw partner nu doen voor jou tijdens de zwangerschap en bevalling? Nou eigenlijk best wel veel! Het zit soms in praktische dingen van iets pakken of iets aangeven waar je zelf misschien niet aan denkt. Maar de partner speelt echt een belangrijke rol bijvoorbeeld bij het ondersteunen en samenwerken zoals het wegmasseren van een wee of helpen bij de ademhaling. Dit soort concrete voorbeelden en adviezen komen tijdens de cursus aan bod.  

Praktische info

Voor wie?
De cursusbijeenkomst(en) zijn met jouw partner. Je volgt de cursus met andere stellen.

Het is aan te raden de cursus op z’n laatst voor week 36-38 afgerond te hebben zodat jullie in alle rust de bevalling tegemoet kunnen gaan.

Data
Woensdag 10 & 17 juli 19.00-22.00 uur (cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten met jouw partner)
Woensdag 30 okt & 6 nov 19.00-22.00 uur (cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten met jouw partner)

Zit er geen geschikte datum voor je bij? Kijk dan naar het cursusaanbod van onze andere cursus Bevalt Goed

Kosten
De investering van de groepscursus bedraagt € 245,00 per koppel.

Dit is inclusief:

  • Bijeenkomst voor jou en je partner
  • Diverse MP3’s
  • Uitgebreid cursusmateriaal waaronder oefeningen en een reader.

Inhalen of restitutie op cursusgeld is helaas niet mogelijk. Ook helaas niet als er onvoorziene omstandigheden zijn of wanneer je voortijdig bevalt en niet kunt deelnemen aan de cursus. We hebben echt een plek voor jullie gereserveerd.

Vergoeding verzekeraar
Cursussen ter voorbereiding van de bevalling kunnen worden vergoed door verzekeraars als je aanvullend verzekerd bent.

Wil je zeker weten of jouw verzekeraar de cursus vergoedt? Informeer dan heel goed bij jouw verzekeraar of de cursus van Mom Moves wel aan de voorwaarden voldoet die jouw verzekeraar stelt. Dit is namelijk niet altijd het geval.

Inschrijven
Ben je al lid en heb je al een account dan kun je via de Mom Moves App naar het lesrooster om de cursus te reserveren en te betalen.

Nieuw bij Mom Moves? Maak dan een account aan op de website (via aanmelden) zodat we jouw gegevens hebben (uitgerekende datum, bijzonderheden, gegevens voor op de factuur). Je kunt dan het beste via de Mom Moves App naar het lesrooster om de keuze van jouw cursus te selecteren en te betalen.

Locatie
Binnenruimte in Buurthuis De Speler (Ondiep, naast Wesley Sneijder Sportpark) Buurthuis De Beatrix (Vorstelijk Complex) aan de Pr. Beatrixlaan.

Scroll naar boven