Over Mom Moves

Leuk om te weten

Over Mom Moves

Bij Mom Moves vinden we lichamelijke fitheid net zo belangrijk als geestelijke balans. Flexibiliteit, betaalbaarheid, toegankelijkheid en vooral gezelligheid zijn voor ons belangrijke uitgangspunten.  Doordat we met kleine groepen werken is er voldoende tijd en ruimte om vrouwen persoonlijk te benaderen en desgewenst te adviseren. Mom Moves is sinds 2014 dé Utrechtse sportaanbieder waar je verantwoord én gezellig sport als je zwanger en/of moeder bent.

Duurzaam en verantwoord buitensporten

De grootste sportaanbieders in Utrecht, waaronder Mom Moves, maken zich sterk voor duurzaam en verantwoord buitensporten. Als collectief hebben wij nieuwe sportregels opgesteld; gedragscodes waarbij respectvol wordt omgegaan met omwonenden, parkbezoekers, de natuur en sporters. Voorwaarden die het gezond, veilig en in harmonie buitensporten in Utrecht nu en in de toekomst mogelijk maken. Wat de exacte regels waar de aangesloten sportaanbieders zich aan conformeren exact inhouden, kun je lezen in deze PDF. Hieronder een samenvatting:

De docenten van Mom Moves

De docenten van Mom Moves hebben naast hun eigen opleiding(en) een speciaal voor Mom Moves ontwikkelde programma gevolgd (ontwikkeld door een Bewegingswetenschapper van de VU) over sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Als je in het lesrooster kijkt, kun je zien door wie de les gegeven wordt.

Trainster worden bij Mom Moves? Wij zijn altijd op zoek naar meer trainsters! Stuur dan een mail naar info@mommoves.nl

wendy over ons

Wendy | Eigenaresse Mom Moves

Mijn naam is Wendy, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Wat ik het liefste doe is mensen in beweging krijgen. Dit doe ik op fysiek niveau in mijn sportlessen en in mijn coachingspraktijk op mentaal niveau. In de periode van zwanger zijn en bevallen gebeurt er veel met je lichaam. Ook is de overgang naar het moederschap best ingrijpend. Het is belangrijk zorgvuldig om te gaan met je lijf en goed te luisteren naar de signalen. Bewegen is de perfecte manier om fit te blijven én om je hoofd leeg te maken. Door inspanning kun je namelijk ook echt ontspannen en hoe leuk is het om dat met vrouwen te doen die allemaal in een vergelijkbare levensfase zitten. Om juist die doelgroep van vrouwen in en rondom deze (soms kwetsbare) periode te kunnen begeleiden vind ik fantastisch. Per 1 mei 2016 ben ik de trotse eigenaar van Mom Moves. Naast mijn genoten opleiding communicatiewetenschappen, ben ik gecertificeerd docent Baby- en kindergebaren, Baby-Bootcamp®, gediplomeerd AALO Dance, Kidz Dance docent, Vbarre/ballet fitness en Zwanger & Fit instructrice.

Lisanne

Lisanne | Zwangerschapsyogadocente

Ik ben Lisanne en yogadocent bij Mom Moves. Tijdens mijn zwangerschap van mijn zoontje ben ik gaan sporten bij Mom Moves. Nog op de dag voor mijn bevalling stond ik te bootcampen in het park (wel op een heel laag pitje). Na een opleiding van 200u Hatha yogadocent en een opleiding Zwangerschapsyoga bij Yogapoint geef ik nu 1 keer in de week zwangerschapsyoga bij Mom Moves. Ik voel me vereerd om jullie te mogen begeleiden bij het proces wat ik net zelf heb meegemaakt. Het proces van enorme vrouwelijke kracht en van accepteren wat er is. Ik hoop dat ik daar met mijn yogalessen aan bij kan dragen: in de ontspanning, de inspanning en de ademhalingsoefeningen. De yogalessen zijn in een lichte grote ruimte in het prachtige oude schoolgebouw de Beatrix, en bij lekker weer onder de grote plantanen op het rustige schoolplein.

Cynthia

Cynthia | Trainster Mom Moves en vrouwencoach

Hoi, ik ben Cynthia, moeder van twee dochters en een zoon. Tijdens mijn zwangerschappen heb ik gesport bij Mom Moves. Bij de eerste zwangerschap zelfs tot op de dag van de bevalling. Na de tweede zwangerschap ben ik begonnen met lesgeven bij Mom Moves. Ik geef ongeveer één keer in de maand een training. Zelf bootcamp ik ook. Het fijnst aan bootcamp geven aan zwangeren vind ik dat ik jullie tijdens zo’n bijzondere periode in je leven kan helpen in beweging te blijven. Daarnaast ben ik ook vrouwencoach rondom kinderwens, zwangerschap en (traumatische) bevallingen. Bijvoorbeeld bij somberheid, stress tijdens of na de zwangerschap, een heftige bevalling, of het niet ervaren van een roze wolk. 

susan over ons

Susan | Docent & Trainster Mom Moves

Ik ben Susan, moeder van een dochter en een zoon en heb een passie voor alles omtrent zwangerschap en geboorte. Tijdens de zwangerschap van mijn zoon startte ik met lessen geven bij Mom Moves. Mom Moves is de perfecte club om op een leuke en verantwoorde manier te blijven sporten, samen met gelijkgestemden heerlijk in de frisse buitenlucht. Ook geef ik de cursus Babymassage (docent Babymassage RGDB), kraamverwenbehandelingen & massages en verzorg ik met mijn ervaring als doula de bevalcursus Bewuste Geboorte (hypnobirthing) en Bevalt Goed! voor Mom Moves. Ik hoop ook aan jou mijn enthousiasme voor sport en mijn kennis en ervaring rondom zwangerschap en bevallen door te kunnen geven en er samen een leuk, gezellig, informatief uur of cursus van te maken.

Foto Ozlem

Ozlem | Trainster Mom Moves

Als persoon ben ik gedreven, enthousiast, sociaal, inlevend, mensgericht en eigenzinnig. Ik heb lange tijd gevochten met overgewicht en psychische problemen. In 2017 (kon inmiddels ook niet meer werken), besloot ik dat ik zo niet door kon gaan en begon zonder therapie aan mezelf te werken. Ik begon met sporten (thuis en buiten) en bewuste en gezonde voeding. Met kleine stapjes kwamen er kleine veranderingen. Na behoorlijk te zijn afgevallen ben ik weer in mezelf gaan geloven. Nu help ik vanuit mijn eigen bedrijf mensen die mentaal en/of fysiek uit balans zijn. Bij Mom Moves geef ik vooral buitentrainingen en soms pilates of yoga. De outdoorworkouts bestaan uit coretraining, bekkenbodemspieroefeningen, lichte krachttraining, oefeningen met lichaamsgewicht, cardio en beengerichte oefeningen. Ik vind het belangrijk dat jij beweegt op jouw niveau en dat je er na een uur training een heerlijk vitaal gevoel aan overhoudt. 

Iris Kuipers

Iris | Zwangerschapsyogadocente

Ik ben Iris, een yogi met 2 kindjes. Tijdens mijn zwangerschap ben ik nog meer gaan waarderen wat yoga voor je kan doen. Wanneer ik op de mat sta besef ik dat yoga een spiegel is. Wanneer je over je grenzen gaat op de mat, doe je dit ook vaak in het dagelijks leven. Maar wanneer je lief en zacht voor jezelf kan zijn tijdens de houdingen, leer je dit thuis of in je werk ook steeds vaker. Tijdens je reis naar het moederschap, maar ook zeker wanneer je net moeder bent geworden of al een tijdje moeder bent is het zo belangrijk stil te staan bij deze bijzondere transformatie. Mijn missie is om vrouwen bewust te laten worden van deze transformatie. Je mag fouten maken, je hoeft niet altijd aan te staan en bovenal wees mild naar jezelf. Deze yoga gaat niet alleen om de houdingen, het gaat om de bewustwording van wie jij bent als vrouw, maar ook als moeder. Ik kijk er ontzettend naar uit om jullie na mijn eigen zwangerschap te inspireren in deze bijzondere tijd.

valeria

Valeria | Zwangerschapsyogadocent

Movement has always been a passion and a vital part of my life. When I got pregnant, I’ve been practicing yoga for 7 years and teaching it for 1.5 years. I realised how useful the tools and practices of yoga are in this journey, when listening to and caring for our bodies become even more important. I started learning more about prenatal yoga, and I was honored and thrilled to start teaching at Mom Moves. In my classes, I love to focus on mindful and intuitive movement, finding the right challenge for practitioners, and having fun with that challenge! I hope to make yoga accessible and joyful for everyone joining.

elisabeth

Elisabeth | Trainster

Ik ben Elisabeth, getrouwd en moeder van twee dochters. Al sinds mijn vroege jeugd ben ik met sport bezig. Ik vind het heerlijk om te bewegen. In de jaren 90 heb ik het berglopen ontdekt en in die discipline binnen de atletiek deelgenomen aan meerdere Europese en Wereldkampioenschappen. Ook tijdens mijn zwangerschappen ben ik lekker in beweging gebleven. De opgebouwde conditie kwam goed van pas tijdens de bevallingen. In 2014 heb ik de opleiding voor leefstijlcoach voeding, beweging, coaching afgerond en ben ik in Amersfoort mijn eigen praktijk Coach4jelijf gestart. Ik begeleid mensen die vitaler willen worden en effectiever en met meer plezier willen bewegen. Met veel plezier breng ik mijn kennis, ervaring en beleving op anderen over.

Lisette

Lisette | Trainster Mom Moves

Lisette dat ben ik, moeder van dochter Sofie en onlangs bevallen van zoontje Sam. Ik ben gestart met lesgeven bij Mom Moves toen ik net zwanger was van de tweede. Ik vind niets fijner dan in beweging te blijven tijdens de zwangerschap en al helemaal lekker in de buitenlucht. Weer of geen weer, achteraf voel je je altijd beter! Ik merk nu ik zelf weer zwanger ben, dat in beweging blijven mij niet alleen fysiek voordelen geeft maar ik me mentaal ook beter voel. Naast Mom Moves werk ik als fysiotherapeut, voornamelijk met ouderen. Ik vind het belangrijk dat mensen zo lang mogelijk, en op een verantwoorde manier, in beweging kunnen blijven en geef daarbij adviezen over juiste houdingen en inzicht in belasting en belastbaarheid wat goed van pas komt tijdens maar zeker ook ná de zwangerschap. Ik hoop mijn kennis en kunde, maar vooral ook mijn enthousiasme te kunnen overdragen in de lessen.

mommoves justyna

Justyna | Yoga & Pilates docente

My name is Justyna, born in Tiger year 1986. Polish-Silesian enthusiastic Yogi Girl currently living in Holland, where I share my energy with others. In 2017 I was honored to welcome in this world my daughter Nela.. and since that day she is my teacher of patience, pure love and kindness. She definitely opened my heart more to the surrounding world. Practice under the guidance of my Hatha Yoga Teacher Rekah Shah from India inspired me to deepen my Yoga practice, breathing techniques and yoga philosophy. I hope for students to leave my classes feeling well rounded, deeply connected to their bodies, and awakened. The prenatal class is a preparation to a natural birth with yoga and generally comprises a breathing exercise (pranayama), work out poses (asana), and relaxation exercise (savasana). The main learning outcomes are to help moms-to-be build better core, pelvic strength, balance, overall strength and endurance for a smoother labor. This class is also designed to help moms regain strength and figure faster after delivery. I didn’t stick to Ashtanga after few shoulder injury. I’m teaching Vinyasa, Vinyasa Flow, Yin&Yang, Yin Yoga and Prenatal Yoga.

Charlotte

Charlotte | Trainster Mom Moves

Charlotte, dat ben ik, en moeder van zoontje Elias (2019). Tijdens mijn zwangerschap ben ik begonnen met trainen bij Mom Moves, als opvolger van de andere sporten die ik tot die tijd veel deed (roeien, wielrennen, bootcamp). Het verantwoord kunnen sporten en lekker bewegen met gelijkgestemden zorgde ervoor dat ik wekelijks graag bij Wendy een training volgde. Toen ik na mijn bevalling weer langzaam naar mijn oude conditie aan het werken was kon ik wel wat extra uitdaging gebruiken en in overleg met Wendy kwam er toen een extra ‘Back on Track’ training in het programma. Ontzettend leuk dat ik nu zelf die training geef! Ik vind het leuk om elke twee weken de mommy’s én mommy’s to be te verrassen met nieuwe oefeningen en een uurtje lekker te laten bewegen. Altijd met een goede dosis humor en een vleugje aansporing: zodat je na het uur tevreden en met een goed gevoel wegloopt.

foto Eelke

Eelke | Trainster Mom Moves

Mijn naam is Eelke, moeder van dochter Jannah en zoontje Sam. Na de geboorte van mijn dochter (2014) ben ik naast mijn werk als jeugdhulpverlener opleidingen gaan volgen gericht op voeding en beweging. Een gezonde leefstijl nastreven en anderen hierbij ondersteunen is wat ik het allerliefste doe en volg momenteel dan ook een opleiding tot holistisch leefstijlcoach. Ik geef al een aantal jaar Pilateslessen en buitensport trainingen voor zwangeren en nieuwe mama’s in Amersfoort. Ik vind het heel mooi dat ik jullie, in deze mooie fase van zwangerschap en beginnend moederschap kan begeleiden in het fit zijn en het kunnen blijven bewegen, ieder op zijn eigen niveau. Verder geef ik ook buitentrainingen bij een beweegprogramma voor senioren.

rinske

Rinske | Trainster Mom Moves

Ik ben Rinske en moeder van een prachtige dochter Fay en zoontje Siem en ZwangerFit® gecertificeerd. In mijn jeugd was ik veel in turnhallen te vinden. Trainingen geven doe ik met veel passie zodat ook jij het sporten met veel plezier zal beleven. Ook geef ik veel Personal training. Iedereen heeft zijn eigen doel, sportervaring, sociale-en werkleven. 

In Hilversum ben ik eigenaar van Fit & Fabulous Mom. Dat is ontstaan uit eigen ervaring. Tijdens mijn zwangerschap was ik op zoek naar sportbegeleiding voor zwangere vrouwen en tot mijn verbazing was er bijna niets te vinden op het gebied van fitness. Ik dacht toen, dat kan anders! Voor Mom Moves geef ik nu in Utrecht ook met veel plezier trainingen en zwangerschapscursussen.

Kim

Kim | Trainster Mom Moves

Ik ben Kim, moeder van 2. Voorjaar 2018 ben ik gaan sporten bij Mom Moves. Ik zocht een sport waar ik in uitgedaagd kon worden, maar wat wel sociaal was. Voor mijn zwangerschap speelde ik rugby. Een zeer sociale sport, ik ken mezelf en ik ben geen individualist en zocht iets waarbij ik in groepsverband kon trainen en hoe leuk is het om te trainen met gelijkgestemden. Daarbij is sporten tijdens je zwangerschap zo belangrijk. Na wat speurwerk kwam ik bij Mom Moves terecht. Goede begeleiding, uitdagende oefeningen en bovenal super gezellig. Ik heb echt vriendinnen gemaakt tijdens die periode. 

Dus superleuk dat ik nu bij Mom Moves zelf trainingen ben gaan geven. Zie ik jullie binnenkort een keertje?

Hetty

Hetty | Zwangerschapsyogadocente

Mijn naam is Hetty en ik geef de yoga en pilates op inval basis. Naast dat ik yogadocent ben, heb ik mijn eigen ademcoachingspraktijk. Bewegen, op allerlei manieren, vind ik zelf heel fijn. Hardlopen, fietsen, wandelen, yoga… Ik probeer altijd de beweging te vinden die het meest passend is bij wat ik voel op dat moment. Dat is precies ook hetgeen wat ik graag overbreng in mijn lessen. Door enerzijds de activiteit en inspanning op te zoeken, daar waar dat mogelijk is in een lichaam dat aan het veranderen is. Daarnaast vind ik het ook altijd belangrijk om ontspanning te vinden is het lichaam, zowel in je fysieke lichaam als je geest. Naast het bewegen, kan de adem zoveel voor je doen. Als jij voelt hoe je adem stroomt, en die kunt beïnvloeden, heb je een krachtige tool in handen. Niet alleen voor je zwangerschap en bevalling, maar voor de rest van je leven! Daarom is een les niet compleet als er geen ademhalingsoefening gedaan is. Mocht je op een dieper transformerend niveau met je ademhaling (en daarmee je leven) aan de slag willen, ben je, ongeveer 6 weken na je zwangerschap welkom voor een ademsessie.
Sandra

Sandra | Docent Mom Moves

Sandra van Yoga Mission heeft als missie om jou in contact te brengen met je lichaam op een milde en liefdevolle manier. Mijn passie is het begeleiden van moms (to be) & partners. Voorbereiding is essentieel voor je bevalling. Zo leer je de keuzes te maken die bij je passen, leer je ontspannen, ademhalingsoefeningen & bereid je je samen voor op de bevalling & het ouderschap.

Sinds 2018 ben ik trotse mama van Tijn en Olivia is geboren in 2021. Ik heb mogen ervaren dat bewust bezig zijn met je zwangerschap & voorbereiding enorm kan bijdragen aan met vertrouwen dit life-changing event aan te gaan.

Bij Mom Moves verzorg ik de cursus Bevalt goed!. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten, mijn kennis met je te delen en te zorgen dat je ontspannen en met vertrouwen je bevalling gaat beleven! In Amersfoort ben ik eigenaresse van studio Yoga Mission en geef ik zwangerschapsyoga, bevalcursussen, dagretreats voor zwangeren en vrouwen, babymassage, massages & postpartumbehandelingen aan huis. 

Iris Kuipers

Iris | Zwangerschapsyogadocente

Ik ben Iris, een yogi met 2 kindjes. Tijdens mijn zwangerschap ben ik nog meer gaan waarderen wat yoga voor je kan doen. Wanneer ik op de mat sta besef ik dat yoga een spiegel is. Wanneer je over je grenzen gaat op de mat, doe je dit ook vaak in het dagelijks leven. Maar wanneer je lief en zacht voor jezelf kan zijn tijdens de houdingen, leer je dit thuis of in je werk ook steeds vaker. Tijdens je reis naar het moederschap, maar ook zeker wanneer je net moeder bent geworden of al een tijdje moeder bent is het zo belangrijk stil te staan bij deze bijzondere transformatie. Mijn missie is om vrouwen bewust te laten worden van deze transformatie. Je mag fouten maken, je hoeft niet altijd aan te staan en bovenal wees mild naar jezelf. Deze yoga gaat niet alleen om de houdingen, het gaat om de bewustwording van wie jij bent als vrouw, maar ook als moeder. Ik kijk er ontzettend naar uit om jullie na mijn eigen zwangerschap te inspireren in deze bijzondere tijd.

Scroll naar boven