Baby Bootcamp®

Baby & Mom Fitness

Baby Bootcamp®

De Baby-Bootcamples helpt moeders hun fitheid terug te krijgen of te verbeteren. Daarnaast wordt de baby gestimuleerd in zijn ontwikkeling.

Baby’s houden van beweging. Al tijdens de zwangerschap rollen en draaien ze zich om in je buik. Ook na de geboorte zou het goed zijn als je de bewegingen van je baby blijft stimuleren zodat de aangeboren bewegingsdrang blijft. Lijkt het je leuk hier meer over te weten en zoek je een les die je samen met jouw kindje kan doen. Dan zijn de Baby-Bootcamp® lessen misschien iets voor jou. Met het Baby-Bootcamp® programma leer je bewegen met je baby terwijl je zelf werkt aan het “back in shape” komen na je bevalling.

De lessen worden langzaam opgebouwd en steeds pittiger voor je. Het leuke is ook nog dat je baby meegroeit en daardoor je “gewichten” steeds zwaarder worden naarmate de weken verstrijken. 

Hoe ziet de Baby Bootcamp eruit:

Baby Belt

De oefeningen zijn met behulp van de speciale Baby belt voor extra ondersteuning. Zo zorgt de Baby belt er bijvoorbeeld voor dat je baby met zekerheid aan je onderbenen vastzit als je baby in buikligging aan je onderbenen ligt. Een essentieel onderdeel van de trainingen is de baby belt. Dit is een band die wordt gebruikt om de baby tijdens de oefeningen in bepaalde posities te ondersteunen. Deze baby belt is echter GEEN draagmiddel, maar dient ter ondersteuning. De moeder zal de baby dus altijd nog zelf vasthouden.

Back in Shape

Natuurlijk gaan we lekker trainen en dollen met de kleintjes tijdens de lessen. Maar we vergeten niet dat jij ook ‘back in shape’ wil komen! Geen nood, hier zijn we tijdens de cursus continu mee bezig. Spierverstevigende oefeningen voor je rug en bekkenbodemtraining, maar ook de bekende probleemzone van buik, billen en benen wordt aangepakt en afgewisseld met leeftijdsgerichte oefeningen voor je kleintje. 

Sociaal aspect

Naast alle beweegfactoren is er dan ook nog het sociale gedeelte. Je komt in contact met andere moeders met baby’s van dezelfde leeftijd en kan veel informatie uitwisselen en veel tips van elkaar krijgen. Daarbij is het bovenal gezellig. De lessen starten elke maand en je geeft je op voor meerdere lessen in een keer, zodat we met een vast groepje een aantal keer samen sporten.

Baby-Bootcamp® staat voor:

Baby-Bootcamp® is er voor alle moeders met kinderen van 3 tot 9 maanden. Tijdens de Baby-Bootcamp® les komen aan bod:

Praktische informatie

Voor moeders met baby’s vanaf 3 maanden. De les duurt ongeveer 50/55 minuten. De lessen zijn indoor op woensdagochtend om 10.30uur en worden afgewisseld met baby yoga. 

Wat mom's zeggen

De oefeningen zijn precies zo opgebouwd dat je wel het gevoel hebt dat je wat gedaan hebt, maar niet helemaal kapot bent. Ook de laatste 5 minuten ontspannen is een goede oefening voor mij.

Helaas ben ik vanuit mezelf niet echt een sportief type, maar toen ik wist dat ik zwanger was leek het me verstandig toch te gaan sporten om fit door de zwangerschap heen te komen. Via internet kwam ik al snel terecht bij Mom Moves. Het is bij mij in de buurt en er is veel keuze uit verschillende soorten lessen. Ik twijfelde tussen de Body Workout en Belly Balance. Na mailcontact met Wendy gaf ze aan dat de Belly Balance waarschijnlijk het meest geschikt zou zijn voor mij, en daar heeft ze gelijk in gehad! Ik volg de les nu wekelijks met plezier! De oefeningen zijn precies zo opgebouwd dat je wel het gevoel hebt dat je wat gedaan hebt, maar niet helemaal kapot bent. Ook de laatste 5 minuten ontspannen is een goede oefening voor mij. Daarnaast is het leuk om via deze lessen andere zwangeren te leren kennen in de buurt, al is het nu via online-lessen natuurlijk wel wat lastiger. Maar fijn om in ieder geval ook thuis nog lekker aan de slag te kunnen.

Ik zou Mom Moves zeker aanbevelen bij anderen: je krijgt persoonlijke begeleiding en de oefeningen worden aangepast wanneer nodig. Daarnaast is de sfeer tijdens de lessen ook erg goed, wat minstens net zo belangrijk is :)

review laura

Laura

Volgt de Belly Balance elke week met plezier

Scroll naar boven