Kom bij Mom Moves sporten na je bevalling!

Zeker in de herstel en opbouwperiode na de bevalling is persoonlijke en professionele begeleiding belangrijk. Met een zorgvuldige begeleiding zorgen wij ervoor dat deelneemsters op verantwoorde wijze in een veilige omgeving en in een gepast tempo weer terug op het oude/gewenste sportniveau komen. Wij geloven erg in een gedoseerd opbouwschema. Er zijn misschien factoren waarmee rekening gehouden dient te worden. Denk bijvoorbeeld aan het geven van borstvoeding, problemen met het bekken, urineverlies tijdens het sporten, blessures. Vanaf 6-7 weken na de bevalling kun je het sporten weer oppakken. Bij een keizersnede is het doorgaans 8-9 weken afhankelijk van het herstel van het litteken. In deze weken gaan we weer rustig starten met voornamelijk spieroefeningen. Vanaf een week of 12 na de bevalling kan het hardlopen weer heel rustig opgebouwd worden. Wij adviseren dan een paar honderd meter hardlopen en wandelen af te wisselen. Als dit de dag erna, of 2 dagen erna geen pijn oplevert dan weet je dat je deze opbouw verder kunt voortzetten.

WAAROM SPORTEN BIJ MOM MOVES IN UTRECHT?

+120

Tevreden Mom Moves sportsters

4

Professionele trainsters

+1000

Lessen gegeven

Professioneel advies voor sporten na bevalling

Het goede aan het sporten na de bevalling is ook dat je zult merken of je nog ergens tegen aanloopt. Zo kan het zijn dat je toch wat ongewenst urineverlies hebt. De trainsters van Mom Moves zullen je dan altijd doorverwijzen naar een bekkenfysiotherapeut. Zij kunnen jou precies de juiste oefeningen geven zodat dit vaak nog verbeterd kan worden. Er is vaak nog veel winst te behalen waardoor het de moeders niet beperkt in de dingen die ze willen doen en ondernemen.

Na de bevalling mogen de rechte buikspieren ook weer getraind worden. Desgewenst controleren wij in de trainingen nog even bij de moeders of de rechte buikspieren al mooi gesloten zijn. Want dat is wel de mooiste uitgangssituatie om weer te starten met de rechte buikspieren. Bij twijfel kiezen we nog voor de schuine buikspieren en verwijzen wij door. Als de buikspieren weer wat sterker worden door de oefeningen voelen vrouwen zich ook vaak weer iets sterker in hun bewegingen en het voorkomt een hoop rugpijn.

Nieuwsgierig? Reserveer een proefles!

Dus 6 weken na de bevalling een rondje gaan hardlopen? Nee dat raden wij bij Mom Moves echt af. Ook al denk je als kersverse moeder het gaat wel, ik heb nergens last van. Het echte hardlopen kun je het beste doen als je klaar bent met borstvoeding geven en een heel gedoseerd opbouwschema hebt gevolgd. Het springen in de vorm van jumping jacks of kikkersprongen zouden wij pas aanbieden ruim een 8 maanden na de bevalling. Wil je wel sporten na de bevalling maar heb je geen opvang? Er zijn ook trainingen waarbij je de baby kunt meenemen. Superhandig!

“Na mijn bevalling wist ik niet hoe ik het sporten weer op moest pakken. Het was vermoeiend en soms pijnlijk. Door het volgen van de fijne trainingen bij Mom Moves verliep mijn herstel een stuk vlotter. De trainsters en begeleiders zijn zeer ervaren en vriendelijk en bovenal snappen ze waar ze over praten! Mom Moves is een dikke aanrader!”
– Sandra

Scroll naar boven