Tijd voor jezelf na je bevalling

tijd voor jezelf na bevalling

Blijf sporten tijdens je zwangerschap!

Zwanger zijn, hoeft niet te betekenen dat je stil moet zitten. Integendeel: door te sporten tijdens je zwangerschap, verminder je de kans op zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid en vermoeidheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat bewegen tijdens de zwangerschap zorgt voor minder klachten zoals rugpijn. Het sporten draagt ook bij aan een goede conditie, fitter gevoel en betere gewichtstoename. Je leert te vertrouwen op je veranderende lichaam en je bereidt je fysiek voor op de bevalling. Bovendien geef je, door te sporten, je lichaam én je geest een dosis exclusieve aandacht; gezonder kan het niet. Om je goed te voelen, is bewegen echt een voorwaarde!

Geen tijd meer als moeder?

En dan is je zwangerschap voorbij en ben je ineens moeder. Het moederschap kan voor sommigen best pittig zijn. Anderen zitten juist heerlijk op die roze wolk en genieten volop. Het is hoe dan ook een enorme overgang. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Juist dan is het belangrijk goed voor jezelf te zorgen. In deze periode merk ik dat het voor veel vrouwen lastig wordt om dat sportmoment voor zichzelf in te plannen: Minder tijd voor jezelf, vaker moe, minder energie, te lastig om te regelen, partners die vaak van huis zijn, etc. Hoe lastig het ook is, het is niet onmogelijk toch? Waar een wil is, is een weg en je hebt altijd een keuze. Juist als je moe bent, geen tijd hebt of in een dipje werkt het goed als je het sporten in je weekprogramma inplant. Zorg voor jezelf en zorg dat je het sporten mogelijk maakt. Je hoeft niet gelijk hoge ambities te hebben. Blijf gewoon bewegen. De eerste stap is vaak het moeilijkst. Vooral in je eentje. Een groepsles met gelijkgestemden maakt het een stuk laagdrempeliger. En na de les ga je altijd blijer, fitter, voldaan en met meer energie naar huis.

tijd voor jezelf na bevalling

Doe mee!

Sporten na je bevalling is misschien nog wel belangrijker dan tijdens je zwangerschap. Juist omdat je leven nu meer in het teken staat van het moederschap, is het goed een moment voor jezelf te nemen. Begin met een uurtje per week. Even los van thuis en los van je kindje om lekker met jezelf bezig te zijn. En natuurlijk met gezelschap van andere moeders zoals jij waar je jouw ervaringen mee kunt delen. Ik vind het altijd mooi om te zien hoeveel steun en inspiratie de vrouwen elkaar bieden tijdens de lessen. Niet alleen goed voor je maar ook heel gezellig!
Ben je benieuwd naar onze groepslessen? Kom een keer een proefles doen en kijk of dit ook bij jou past.

Scroll naar boven