Je kunt het ook niet doen

je kunt het ook niet doen

Niemand heeft zien aankomen dat de impact van corona zo heftig zou zijn. Het is ons allemaal overkomen en iedereen doet zijn uiterste best om er zo goed mogelijk mee om te gaan en doorheen te komen. Maar wat een jaar was en is dit zeg…. Een jaar waarin ik de meeste roosterwijzigingen EVER heb gemaakt. Steeds maar weer meebewegen en oplossingen bedenken. Je uiterste best doen om leden zoveel mogelijk in beweging te houden. Via Zoom en buiten in de Utrechtse parken, binnen de mogelijkheden die er steeds waren.

Een jaar met ontzettend veel omzet derving omdat cursussen en workshops niet gehouden konden worden en nieuwe leden uitbleven. Een jaar waarin ik ontzettend veel lessen heb gedraaid (met kleine groepjes buiten en online) om iedereen fit te houden. Gelukkig heb ik zulke lieve leuke leden dat dit ook enorm gewaardeerd werd.

Wat dan?

Want wat is het alternatief, een sabbatical? Maar ja wel erg weinig te doen, dus laat maar zitten.
Helemaal stoppen? De stekker eruit en iets anders gaan doen? En waar vind je in deze tijd dan snel een nieuwe job of opdracht?
Nee mijn antwoord is: doorgaan! De motor kan maar beter blijven draaien. Bezig blijven, actief blijven en vooral juist bewegen zowel op fysiek als mentaal vlak. Want uiteindelijk vind ik het dus helemaal niet erg een jaar zonder vakantie of vrije dag of een jaar met amper inkomen. Ik kan het hebben! Samen met mijn gezin ben ik gezond, veilig en heb ik het zo goed en rijk in allerlei opzichten.
Wat ik wel lastig vind te bevatten is dat het sporten zo aan banden gelegd is/wordt tijdens deze pandemie. Dat vind ik echt heel moeilijk. Ik geloof juist zo in de combinatie van lichaam en geest. Dat lichaam moet bezig blijven want als je blijft bewegen voel je je gewoon beter, happy en word/ben je echt gezond(er).

Ondernemersbrein

Het voordeel van ondernemer zijn is dat je creatief bent en in oplossingen blijft denken. De veerkracht is blijkbaar enorm want opgeven is toch niet iets dat bij dat ondernemerschap past. Het lastige is tegelijktijdig juist díe creativiteit in dat ondernemersbrein, want je wilt gewoon altijd door! Nieuwe dingen ontwikkelen, uitbreiden, investeren en verder bouwen. En dat je dan steeds als je iets wilt of een stap wilt maken zo beperkt wordt door alle coronamaatregelen dat heb ik wel als geestdodend ervaren. Dat vind ik vele malen erger dan de financiële tegenslagen die ik moet opvangen.

Energiegevers

Maar ja met af en toe een dipdag, ga je dus toch gewoon door. Want het zit in mijn dna denk ik, ik kan niet anders. Het blijft maar AAN staan dat brein. Je wilt altijd vooruit en vindt een ‘normale’ gang van zaken snel saai worden. Al had ik met ‘normaal’ in de coronatijd heel graag genoegen genomen. Dus daar waar er weer energie en tijd kwam ben ik gaan focussen op nieuwe mogelijkheden. Ook om met frisse nieuwe andere dingen bezig te zijn. Want daar krijg je energie van!

Wat heb ik dan zoal gedaan:

 • Geprofessionaliseerd met een nieuw ledenreserveringssysteem
 • Mom Moves App ontwikkeld waarbij de leden supermakkelijk kunnen reserveren
 • Nieuw professioneel beeldmateriaal aangelegd
 • Nog meer verdiept in instagram, ja ik moet toch bijblijven he!
 • Uitdenken hoe ik de Mom Talk workshops verder ga uitrollen
 • Meer 1-op1 coachingssessies gegeven
 • Website verder verbeterd
 • Gesprekken gevoerd over marketing en eventuele toekomstige samenwerkingen
 • Reviews opgevraagd van leden (heerlijk om te lezen!)
 • Docententeam uitgebreid
 • Online mogelijkheden onderzocht om lesaanbod online uit te breiden
 • En een webshop gebouwd!

Een webshop met items die ik vind passen bij Mom Moves. Gewoon ook omdat ik daar zin in had en met iets nieuws bezig wilde zijn. Een enorme energiegever. Waardoor ik ook weer veel nieuwe en inspirerende contacten heb opgedaan. 

Wel doen

Overall ben ik super blij en tevreden met alle ontwikkelingen. Het klopt gewoon! We zijn zo goed op weg met Mom Moves. Deze community biedt zoveel vrouwen een gezellige, sportieve en vooral supportive basis. Er ontstaan mooie gesprekken en echte vriendschappen. Dat vind ik fantastisch om te zien.

Dus ik geef me er gewoon aan over. Ik ben nu eenmaal ondernemer en mijn conclusie luidt: Je moet het vooral juist wel doen! Dat voelt toch het allerbeste.

je kunt het ook niet doen
Scroll naar boven