Er komt vast wel een nieuw broertje

Astrid, een van onze leden, heb ik met andere trainsters van Mom Moves tweeënhalf jaar geleden tijdens de buitentrainingen mogen begeleiden bij het herstel na haar bevalling. Dat is toch niet zo heel bijzonder zou je denken gezien onze doelgroep. Maar het was wel heel bijzonder omdat Sem, het kindje van Astrid, kort na de bevalling is overleden aan een zeldzame longziekte. In de les tijdens het voorstelrondje was het voor Astrid confronterend om dit steeds te vertellen en voor andere (zwangere) vrouwen misschien best lastig om te horen. Zelf kon ik er alleen maar heel respectvol naar kijken hoe ze dit heeft aangepakt en zaken nooit uit de weg is gegaan. Het sporten heeft denk ik erg geholpen met het herstel en daarnaast heeft het ook veel mooie gesprekken opgeleverd. Ik ben dankbaar dat ik ook op die momenten met Mom Moves een veilige omgeving kan bieden.
Afgelopen jaar hebben we Astrid weer heel vaak gezien in de bootcamplessen, gelukkig dit keer onder andere omstandigheden.

Over het korte leven van Sem en de periode daarna heeft Astrid veel geschreven. Inmiddels is het uitgegroeid tot een boek. Kijk op www.nieuwbroertje.nl. Het boek kost 10,00 euro. De helft van de opbrengst wordt gedoneerd aan de organisaties #steunpuntnova#stichtingmakeamemory#stichtingfelice

Scroll naar boven