De kracht van stretching

superwoman

Kleermakerszit

Na de bevalling van mijn dochter (nu 12 jaar oud) had ik aardig wat last van mijn lies, bekken en bekkenbodemspieren. Jarenlang bezocht ik allerlei fysiotherapeuten en werd het steeds een klein beetje beter. Het gekke is dat ik ondertussen ook gewend raakte aan de altijd aanwezige pijn. Je maakt je zelf onbewust wijs dat het er wel bij zou horen. Doordat ik zelf veel sportlessen geef en daarnaast ook nog veel sportlessen volg, is de belasting voor mijn spieren best wel fors. Lekker veel sporten, hard werken en zweten. Totdat ik een paar jaar geleden het punt bereikte dat ik niet meer in de kleermakerszit kon. Zitten, (op)staan en lopen was eigenlijk allemaal pijnlijk geworden.  Best onhandig met mijn werk! Het was tijd voor een nieuwe benadering. En zo kwam ik bij lieve Wilma terecht. Wilma is een bekkenexpert bij centrum Pelvic Motion in Naarden). Zij heeft mij de kracht van stretching laten ervaren. Naast haar behandeltechnieken die bij mij goed aansloegen, gaf ze mij treffende oefeningen mee: alles gericht op stretching. Dat heeft mij de ogen doen openen. Vanaf dat moment ben ik veel meer lessen gaan volgen en geven die raakvlakken hebben met stretching en het sterker maken van het lichaam zoals Yoga, Balance en Pilates.

wendy stretch kleermakerszit

De kracht van stretchen

Een van de redenen dat vrouwen tijdens en/of na de zwangerschap stoppen met sporten, is door pijn in het bekken of in de onderrug. Tegenwoordig hebben we de luxe dat er een mooi aanbod is van bekkenfysiotherapeuten waar je goed, professioneel en persoonlijk advies kunt inwinnen en behandeling kunt krijgen. In bijna geen enkel geval zal een (bekken)fysio adviseren te stoppen met sporten. Vaak  heb je wel aangepaste oefeningen nodig om verergering van je klachten te voorkomen. In 2019 heb ik het lesaanbod van Mom Moves uitgebreid met onder andere indoorlessen zoals Belly Balance, Mom & Baby Yoga Stretching, Zwangerschapsyoga en Post Pila-Yoga. Lessen waar stretching een grote rol speelt. Stretchen kan echt pijn verlichten en een hoop klachten/blessures voorkomen. Dus de gehele periode kun je bij Mom Moves een les volgen die het beste past bij jou op dat moment.

Zorg voor je lichaam

Samen met andere (ervarings) deskundigen help ik je bij Mom Moves met onze kennis over sporten, bewegen, moederschap, coaching, klachten, afvallen, huidverzorging en alles wat daarbij hoort. De trainsters en yogadocenten bij Mom Moves hebben veel ervaring in huis op allerlei uiteenlopende gebieden. Ze adviseren en helpen je graag. Ook werken we nauw samen met bekkenfysio’s en oefentherapeuten zodat we precies weten naar wie we jou het beste kunnen doorverwijzen mocht dit nodig zijn.

Dus ik zou zeggen: ervaar zelf wat het sporten en stretchen voor jou kan doen, en kies bewust voor een goede zorg van jouw lichaam. Je hebt er namelijk maar één en daar moet je het een levenlang mee doen. Kom regelmatig naar de lessen van Mom Moves. Al is het alleen al voor de gezelligheid! Wij zijn er voor jou.

wendy stretch sun warrior

Scroll naar boven